راههای افزایش انگیزه در بی‌حوصلگی

۱. عامل بی حوصلگی خود را کشف کنید:

  • از انجام کاری که می­‌دانید مجبور به انجام آن هستید، می‌­ترسید. انجام این کار را به تعویق می‌­اندازید چون در حقیقت از آن کار خوشتان نمی­‌آید.
  • خسته­‌اید. جای غذای خوب، خواب کافی و ورزش در زندگی شما خالی است یا اینکه بیمار هستید و حال و روز درست و حسابی ندارید.
  •  می­‌ترسید از نقطه ی امن خود خارج شوید و دچار چالش شوید و اعتماد به نفستان پایین است.
  • وسط انجام یک پروژه هستید. از آن پروژه­‌هایی که اول برای انجام‌­اش هیجان داشته‌­اید، ولی حالا که به سخت‌­ترین قسمت، یعنی میانه­‌ی پروژه رسیده­‌اید، هیجان خود را از دست داده­‌اید و هنوز تا رسیدن به ته پروژه راه زیادی در پیش دارید.


۲. طوری برنامه‌­ریزی کنید که نتوانیدکار را بپیچانید😜 

بطور مثال : تصمیم می­‌گیرید صبح‌­ها ورزش کنید. برای اینکه بتوانید بر خود غلبه کنید، لباس‌­های ورزش را کنار 

تخت­خواب‌ تان بگذارید تا بعد از بیدار شدن آنهارا ببینید یا با دوستان خود قرار بگذارید تا در باشگاه همدیگر را ببینید. دوستی با یک آدم مسئولیت­‌پذیر انگیزه‌­ی رسیدن به موفقیت را در شما بالا می‌­برد.


۳. وقتی خسته‌اید، مواظب سلامتی خود باشید

بعضی روزها، به خود استراحت بدهید. بعضی روزها ورزش کنید. بعضی روزها هم فقط با فاصله گرفتن از فضای کار و کمی هواخوری، حالتان بهتر می‌شود. ببینید اخیرا عادت‌های شما به چه صورتی بوده است.

 آیا استراحت کافی داشته‌اید؟ 

غذاها و نوشیدنی‌های سالم مصرف کرده‌اید؟

 به تازگی مبتلا به بیماری خاصی شده‌اید که باعث شود احساس کسالت کنید؟ 

دقت کنید که در این مدت اخیر چطور از بدن خود مراقبت کرده‌اید؛ توجه به حفظ سلامتی می‌تواند در عبور از رکود و ایجاد انگیزه به شما کمک کند.


۴.  به این فکر کنید که چرا به توانایی­‌های خود شک دارید.

آیا با افکار منفی دست به یقه هستید؟

 خودتان را با بقیه‌ی آدم‌­ها مقایسه می­‌کنید؟ 

 یک اتفاق یا اظهار نظر منفی به تازگی زندگی را برایتان زهرمار کرده است؟

وقتی پر شده اید از افکار منفی، جلوی آیینه از خودتان تعریف و تمجید کنید یا کمی به خودتان استراحت بدهید و سعی کنید از زندگی لذت ببرید.


۵. وقتی به میانه­‌ی راه رسیدید، ثابت قدم بمانید

وقتی برنامه‌ریزی می‌­کنید که به هدفی معین دست پیدا کنید، معمولا اول راه حفظ انگیزه و حرکت رو به جلو کار ساده‌­ای است. به عقیده من، میانه‌­ی راه سخت­‌ترین قسمت راه است. در میانه­‌ی راه، هیجان اولیه از بین رفته است، اما هنوز برای رسیدن به هدف نهایی راه زیادی باید رفت. تازه در میانه­‌ی راه است که شما می‌فهمید برای اتمام راه چقدر زحمت و زمان نیاز دارید. در این وضعیت، ناامید می‌شوید و گاه و بی‌­گاه برای خارج شدن از ناحیه‌آسودگی و حرکت رو به جلو به مشکل برمی‌خورید.    در میانه­‌ی راه، به این فکر کنید که : 

از اول اصلا چرا وارد این راه شدید؟

 علل شخصی، منطقی و مهمی که باعث شدند بخواهید به این هدف برسید چه بودند؟

 اغلب به یاد آوردن همین «چراها» به ما کمک می‌کنند وقتی دچار رخوت می‌شویم بار دیگر انگیزه پیدا کنیم.

در این حال، به این حرف کنفُسیوس، فیلسوف چینی، فکر کنید: «مهم نیست چقدر کند حرکت می‌کنید، مهم این است که از حرکت کردن باز نایستید.» وقتی به میانه‌­ی راه رسیدید به حرکت رو به جلو ادامه دهید. 

خودتان را متعهد کنید که در روز برای رسیدن به هدفتان کاری، هرچند کوچک، انجام دهید.

۶. از آنجاییکه بی حوصلگی تا ابد ادامه نخواهد داشت ،برای رهایی از بی انگیزگی تلاش کنید

با قدم‌­های کوچک شروع به حرکت به سمت هدف خود کنید. به یاد داشته باشید که استقامت و استواری می­‌تواند شانس رسیدن شما به موفقیت را چندین برابر کند. حرکت رو به جلو در شرایطی که انگیزه‌ی خود را از دست داده­‌اید کمک می­‌کند تا بر ترس‌­های خود غلبه کنید، از منطقه‌ی آسایش خارج شوید و افکار منفی را از خود دور کنید. هر قدمی که در این شرایطِ سخت به سمت جلو برمی­‌دارید کمک می­‌کند تا حس اعتماد و توانمندی در شما تقویت شود و مثل تکانه­‌ای است که شما را به سمت خروج از رکود هل می‌دهد.

راه رسیدن به موفقیت پر از پستی و بلندی است.


  • به زمانی فکر کنید که با انگیزه بودید و درمورد نشانه‌های آن بنویسید. مهم نیست که برای چه کاری انگیزه داشته‌اید. برای ایجاد همان شرایط و نشانه‌ها اما مرتبط با هدف فعلی‌تان، فکر کنید و راه‌هایی بیابید.
  • فهرستی از کتاب‌های انگیزشی و الهام‌بخش را که در گذشته به شما کمک کرده، داشته باشید. هر روز دست کم چند صفحه از یک کتاب را بخوانید. اگر تا به حال کتاب انگیزشی نخوانده‌اید از حالا شروع به خواندن یکی از آنها کنید. از دوستانتان درمورد چنین کتاب‌هایی سئوال کنید یا درمورد آنها در اینترنت جستجو کنید.
  • به جای تماشای فیلمی که فراموش می‌شود و هیچ تأثیری در زندگی شما ندارد، فیلم‌هایی را تماشا کنید که به شما انگیزه می‌دهد.
  • شماری از نقل‌قول‌های انگیزشی را بنویسید و هر چند وقت یکبار به ویژه صبح قبل از رفتن به سرکار و شب قبل از خواب، آنها را بخوانید. این نقل‌قول‌ها را می‌توانید در وب‌سایت‌های اینترنتی بیابید.
  • داستان زندگی افراد موفق را در زمینه‎‌هایی که شما می‌خواهید به موفقیت برسید، بخوانید.
  • عکس‌هایی از کارهایی که دوست دارید انجام دهید یا چیزی که می‌خواهید داشته باشید، جمع‌آوری کنید و برای به دست آوردن انگیزه گاهی به آنها نگاه کنید.
  • در جستجوی پیدا کردن افرادی باشید که تأثیر عمیقی بر شما دارند و تلاش کنید تا از معاشرت با افراد منفی‌ باف خودداری کنید ، چون عمدی یا غیر عمدی شما را ناامید می‌کنند.
  • از اهداف کوچک و ساده شروع کنید. چون باانگیزه بودن برای کوتاه مدت آسان‌ است،  برای هدفی که به زمان و تلاش زیادی نیاز ندارد؛ مثلاً به مدت چند دقیقه، چند ساعت، یک یا دو روز، نیز با‌انگیزه باقی ماندن راحت‌‌تر است.
  • عبارات تأییدی و مثبت مربوط به اهدافتان را تکرار کنید.